Femeie amendată pentru aruncarea gunoiului la întâmplare

Femeie amendată pentru aruncarea gunoiului la întâmplare


Autorii unor infracțiuni și contravenții, identificați în timp record de polițiștii locali cu ajutorul camerelor de supraveghere
___________
În această dimineață, C. M., de 46 de ani, de pe Strada Gheorghe Lazăr, din Avrig, a fost surprinsă de camerele de supraveghere aruncând gunoi în zona ACH. Femeia a aruncat gunoiul menajer lângă linia de cale ferată după ce, cu doar o zi înainte, zona a fost igienizată de mai mulți locuitori din colonie.

Polițiștii locali au amendat-o cu 2500 de lei și i-au pus în vedere să adune gunoiul, în maximum 48 de ore. Femeia nu este la prima abatere. Ea a mai fost sancționată în trecut pentru aruncarea gunoiului în locuri neamenajate.

Sistemul de supraveghere video vine în sprijinul autorităților locale, care au ca obiective creșterea siguranței, asigurarea ordinii și liniștii publice precum și paza și protecția obiectivelor de interes public.
Serviciul de Poliție Locală are în dotare un sistem de supraveghere video format din: 30 de camere video cu rezoluția de 3MP și 2 camere LPR, cu sistem de recunoaştere a numerelor de înmatriculare auto.

Prezența camerelor video a dus la o scădere semnificativă a infracțiunilor din raza lor de acțiune permițând intervenția echipajelor Poliției Locale în timp real, în cazul unor fapte de violență, distrugere, vandalism, infracțiuni, accidente rutiere sau încălcări ale regulilor de circulație. De asemenea, înregistrările video au fost utilizate pentru a dovedi fapte de natură infracțională.

Intenționăm să achiziționăm și alte astfel de camere și echipamentele specifice, în scopul asigurării obiectivelor, bunurilor și valorilor împotriva oricăror acțiuni care lezează dreptul de proprietate, precum și pentru protejarea persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita integritatea fizică sau sănătatea.

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa