Sprijin pentru refugiații din Ucraina

Sprijin pentru refugiații din Ucraina


Dragi cetățeni,

evenimentele care au loc la graniţa României sunt grave şi trebuie să le acordăm atenţia cuvenită. Condamnăm ferm agresiunile de orice fel, în special cele armate și credem că trebuie evitate cu orice preţ.

Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Ucraina şi poporul ucrainean, confruntat cu agresiunea Federaţiei Ruse şi ne oferim să îi sprijinim pe refugiați, în măsura posibilităţilor legale şi materiale pe care le avem la dispoziţie.

Guvernul României a demarat o coordonare integrată a acțiunilor instituțiilor guvernamentale, alături de societatea civilă și organizațiile internaționale, în vederea asigurării asistenței umanitare, în cazul unui aflux necontrolat de refugiați.

Ne pregătim și noi, la nivel local, prin Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriei. Pentru început, evaluăm disponibilităţile de resurse umane și materiale, care pot fi puse la dispoziţia eventualilor refugiaţi.

Facem apel și la cetățeni să vină în sprijinul refugiaților cu facilități de cazare, masă caldă sau alte lucruri de primă necesitate. Dacă puteți să ajutați, vă rugăm să trimiteți un mail pe adresa primar@primaria-avrig.ro și să ne spuneți cu ce puteți contribui. Veți fi contactați doar dacă și atunci când va fi nevoie.

De asemenea, sprijinim acțiunea umanitară inițiată de Crucea Roșie Filiala Sibiu, cu un punct de colectare local. Astfel, în fiecare zi, de luni – vineri, între orele 08:00 – 13:00 și marți și între 16:00- 18:00, colectăm pachete la sediul Direcției de Asistență Socială, care să conțină următoarele:

o Alimente neperisabile (conserve, dulciuri, supe și piureuri instant)
o Apă imbuteliată
o Ceaiuri
o Paturi pliante, pături, lenjerii, saci de dormit, saltele noi
o Produse de igienă personală
o Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă
o Dezinfectanți, măști

Vă rugăm să etichetați pachetele și să scrieți pe etichetă conținutul pachetului, pentru a simplifica distribuirea acestora.

Pentru informații suplimentare puteți suna la numărul de telefon 0757 058 666.

Cu respect,

Adrian David,
primarul orașului Avrig

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa