Râul Avrig sufocat de gunoaie

Râul Avrig sufocat de gunoaie


Stimați cetățeni,

Deși numai în septembrie am făcut curățenie generală în Avrig și în localitățile aparținătoare,  Râul Avrig a fost poluat, din nou, cu pet-uri, cu obiecte de mobilier, cu dejecții animale și deșeuri de tot felul. Este inacceptabil ca, malurile râului să fie din nou sufocate de gunoi în aceleași zone de la marginea orașului, mai exact în apropierea străzilor Unirii și Râului. 

Aruncarea gunoiului în loc neamenajat, constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 2000 la 2500 de lei. Sancțiunea include și aplicarea de măsuri compensatorii care presupun igienizarea zonei în care a fost aruncat gunoiul și readucerea zonei afectate la starea inițială. 

Pentru cei care încă nu știu, fiecare cetățean de pe raza UAT Avrig plătește, în mod obligatoriu, o taxă specială de salubrizare, de 13 lei/lună, indiferent dacă scot sau NU scot gunoiul la poartă. SC SOMA SRL, societatea care prestează serviciile de salubrizare, distribuie în mod gratuit pubele și saci pentru colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din gospodărie și a stabilit anumite zile pentru ridicarea gunoiului, conform împărțirii pe zone. 

Vă rugăm să consultați graficul de colectare, primit în poștă, pe site-ul www.primaria-avrig.ro, pe pagina de Facebook Primaria Orasului Avrig sau în secțiunea Evenimente a aplicației Avrig City App, pentru a afla ziua în care se ridică gunoiul pe strada dvs.  

Primăria Avrig face tot ce este necesar pentru a stopa aceste acțiuni iresponsabile, care încalcă grav legislația privind protecția mediului și care îi afectează pe toți locuitorii orașului. Patrulele Serviciului de Poliție Locală vor intensifica controalele în zonele afectate și vor aplica amenzi usturătoare tuturor celor care aruncă gunoiul la întâmplare.

Dacă acest mesaj nu vă vizează în mod direct dar considerați revoltător comportamentul unor vecini care aruncă gunoiul pe malurile râului sau pe câmp, vă încurajăm să ne sunați, sub protecția anonimatului, la numărul de telefon 0757 058 660. Vom trimite de urgență un echipaj de poliție la fața locului, pentru a lua măsurile necesare. 

 

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa