Platforme modulare moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Platforme modulare moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor


Primăria Avrig a achiziționat două platforme, cu câte 6 module fiecare, pentru colectarea selectivă a deșeurilor în orașul nostru. Acestea sunt soluția perfectă pentru atingerea țintelor de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor.

Pubelele modulare au fost amplasate în spatele blocurilor 12 și 13 și în parcarea de lângă blocul 28. Acestea permit colectarea selectivă a deșeurilor, în 4 fracții diferite și sunt inscripționate cu tipul de deșeu colectat. 

 
Printre avantajele utilizării acestor platforme, se numără aspectul estetic plăcut și modern, eliminarea mirosurilor neplăcute, un grad mai mare de curățenie și o contribuție importantă la reducerea impactului deșeurilor asupra sănătății publice.
 
 
DE REȚINUT!
 
·       Asigurați-vă că hârtia și cartoanele pe care doriți să le reciclați sunt curate și uscate, deoarece instalațiile de sortare și procesare pot fi afectate de materialele murdare, iar procesul de reciclare poate fi îngreunat.
·       Îndoiți cutiile de carton și presați cartoanele de ouă înainte de a le depozita în recipientele de colectare a hârtiei, pentru a utiliza un spațiu cât mai mic.
·       Recipientele din plastic sau metal, care au în conţinut substanţe toxice, nu se reciclează.
·       Recipientele din plastic sau metal nu trebuie spălate pentru a fi reciclate, dar gradul lor de murdărire nu trebuie să fie mai mare de 10%.
 

 
 

 

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa