Incendii de vegetație

Incendii de vegetație


Facem apel la cetățeni, să renunțe la curățarea terenurilor agricole prin incendiere, întrucât această modalitate de curățare este foarte periculoasă și de cele mai multe ori se ajunge la intervenția pompierilor și la pagube importante.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, numai în ultimele zile, pentru localizarea și lichidarea unui număr de 16 incendii de vegetație uscată în mai multe localități din județul Sibiu, printre care și Mârșa. Dincolo de pericolul de extindere a focului, aceste intervenții presupun din partea subunităților de pompieri, un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale!
Potrivit legii, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa