La curățenie în frunte cu primarul

La curățenie în frunte cu primarul


Ce facem fiecare dintre noi pentru un oraș mai curat?
_________
Primarul Adrian David va participa la acțiunea de ecologizare de mâine dimineață, alături de cei 300 de voluntari. 

"Ne-am obișnuit să căutăm mereu partea negativă a lucrurilor. Criticăm acțiunile de ecologizare sau ne arătăm indignarea că nu se face cât trebuie, unde trebuie sau cum trebuie. Dar câți dintre noi luăm atitudine și ne implicăm cu adevărat în rezolvarea problemei?

Vedem zilnic oameni care, aflați în parcuri, în fața blocului sau în alte spații publice, aruncă pe jos peturile goale, cojile de semințe sau ambalajele produselor consumate. Asta deși, de multe ori, coșurile sunt la doi pași de ei.

Întrebarea este: de ce nu luăm atitudine? Cei mai mulți spun că nu e treaba lor, că e spațiul public sau că e treaba Primăriei și, din fața calculatorului, sub protecția anonimatului, postează nervoși fotografii cu gunoaie aruncate sau opinii despre cum ar trebui să arate orașul, făcând comparație cu alte orașe și cu alte țări.

Vă amintesc că, la ultima acțiune de ecologizare, din luna martie, am strâns aproape 34 de tone de gunoi. De atunci, angajații Serviciului de administrare a domeniului public au adunat zilnic deseuri aruncate în alte locuri decat cele special amenajate pentru colectare. Se strang mult prea multe gunoaie de pe străzi, albii de râu sau terenuri publice, locații preferate pentru o depozitare necorespunzatoare dar la îndemână.

Ce facem noi pentru un oras mai curat? Cu implicare și conștientizare a responsabilității fiecăruia dintre noi, prin educație și spirit civic putem face pași importanți pentru a avea un oraș așa cum ni-l dorim. Împreună. 

De aceea, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, care vizează curățenia orașului, vă rugam să sesizați Dispeceratul Poliției Locale Avrig la numărul de telefon 0757 058 660 sau să trimiteți o sesizare prin intermediul modulului de Raportări incidente, din cadrul aplicației Avrig City App. Pentru a putea lua măsurile ce se impun, vă rugăm să ne transmiteți detalii sau fotografii cu locația sau incidentul observat.

Campania “Împreună facem Avrigul curat!” este despre implicare, despre responsabilitate și despre ajutor pentru păstrarea unui mediu cât mai curat. De aceea, vă aștept în număr cât mai mare la acțiunea de ecologizare organizată, mâine, de Primăria orașului Avrig. Am încredere că suntem o comunitate care vrea și care poate să facă ceva extraordinar pentru orașul în care trăiește. Dovada că se poate, sunt cei 300 de voluntari care și-au anunțat până acum participarea. 

La ora 8:00 ne apucăm de treabă. Vă aștept! Împreună putem să facem Avrigul curat!", a transmis primarul Adrian David, pe pagina sa de socializare.

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa