De Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României


 
Mesajul primarului Adrian David, de 1 Decembrie - Noi suntem România.
_________
Pe 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Națională a României. Astăzi, mai mult ca oricând, ne aducem aminte de cei care s-au jertfit pentru libertatea noastră. Să ne rugăm așadar pentru liniştea și odihna veșnică a eroilor neamului românesc, păstrându-le vie memoria. În această zi importantă, trebuie să ne întoarcem cu gândul la valorile și la faptele lor. Să ne amintim să nu lăsăm ura și dezbinarea să determine acțiunile noastre, să gândim liber, iar la baza a tot ceea ce facem, să stea respectul, demnitatea și iubirea față de comunitate și de țară. Nu suntem toți la fel, dar toți suntem români și inima fiecăruia dintre noi bate românește. 
Avem datoria morală să facem în fiecare zi ceea ce este corect şi necesar pentru a păstra intactă integritatea țării, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea sa continuă. Pentru că, indiferent de vârstă, noi toți suntem România! De noi depinde viitorul acestei țări. 
Mă înclin cu respect în faţa simbolurilor care reprezintă România. Dumnezeu să apere și să protejeze neamul românesc!

Adrian DAVID,
Primarul Orașului Avrig
***************************
Mesajul viceprimarului Ciprian Stoișor, de 1 Decembrie
____________
Statul român modern împlineşte anul acesta, la 1 Decembrie, 104 ani de existenţă.
Este momentul în care ne adunăm pentru a ne cinsti trecutul, pentru a ne prețui valorile și tezaurul identității naționale, privind cu speranță şi încredere către un viitor mai bun.
Sărbătorim ziua de 1 Decembrie, amintindu-ne idealurile pentru care s-au jertfit înaintaşii noştriîn anul 1918: dorinţa de libertate şi de a aduna toţi românii sub un singur drapel.
De Ziua Națională a României, îmi revine deosebita onoare de a adresa cetățenilor orașului Avrig și românilor de pretutindeni, urări de bine, sănătate şi prosperitate.
La mulți ani, avrigeni!
La mulți ani, români!
La mulți ani, România! 

Ciprian STOIȘOR,
Viceprimarul Orașului Avrig
________
În cursul dimineții, în UAT Avrig au avut loc depuneri de coroane la monumentele eroilor din Avrig, Săcădate, Bradu și Mârșa. 

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa