Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Ioana Tocoaie, expoziție de pictură la Muzeul Brukenthal din Sibiu


"New moon in virgo", expoziție a artistei Ioana Tocoaie
________________
"Trendul ascendent al interesului manifestat pentru arta contemporană, a adus în ultimii ani numeroase posibilități de afirmare pentru artiști emergenți, printre care se numără și Ioana Tocoaie. Ioana a absolvit studiile Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, secția pictură, și încă din timpul facultății s-a remarcat în cadrul unor ample expoziții de grup precum Diploma Show, Vizualia ori proiectele universitare organizate la Centrul de Interes și Muzeul de Artă din Cluj Napoca.
Ioana trăiește și activează la Sibiu iar lucrările sale, prezente deja în numeroase colecții particulare din țară și din străinătate, vor putea fi admirate începând cu 8 martie pe simezele Muzeului de Artă contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal, situat pe strada Tribunei nr.6.
Titlul expoziției, New moon in Virgo/ Lună nouă în fecioară face trimitere la potențialul mobilizator al începutului, pe care Ioana îl resimte, făcând primii pași spre afirmarea sa ca artistă. Detașată de imaginea fidelă a realului, Ioana Tocoaie își vede pictura ca un poem vizual: juxtapuneri aleatorii de imagini cu simbolistică recurent feminină reunite utopic precum într-un bestiar pop art. Conceptul Ioanei gravitează în jurul propriei identități și a dorinței de a aduce în discuție, în manieră plastică, potențialul de expresie al feminității dincolo de aerul rânced al stereotipurilor - grețos de uzate - și a sloganurilor cu subterfugii misogine. Un estetism voit naiv, plăcut și agil în a ne atrage atenția se manifestă pregnant în compozițiile suprarealiste create de Ioana. Deformările anatomice voite, inserțiile decorative fragmentare, suita de obiecte casnice uzuale intercalate printre animale și elemente vegetale reale sau fantastice cu o cromatică electrizantă, redau o atmosferă bizară oscilând între real și fantastic, în aceeași manieră precum previziunile astrologice.
Nu știm să prezicem ce ne rezervă astrele, însă putem să venim în întâmpinarea voastră cu un început de week-end optimist și revigorant! Așadar, sâmbătă 9 martie, ora 13:00 vă invităm la Muzeul de Artă Contemporană (Tribunei nr.6) să o cunoașteți pe Ioana la deschiderea proiectului personal New moon in Virgo. Accesul este gratuit, iar expoziția va putea fi vizitată până la 31 martie de miercuri până duminică în intervalul orar 10: 00 – 18:00." 

Detalii despre eveniment și aici: https://fb.me/e/4NuM18EKt

Alte sugestii

Chestionar privind mobilitatea urbană
Ateliere de teatru și percuție
„Ultimul mesaj al lui George Lazăr: Amintește-ți că vei muri!”
Controale și sancțiuni la Mârșa
Nunta de aur