Colectare deșeuri reziduale Avrig, Zona 1


Data și ora:
Luni, 27 Iunie 2022
07:30 - 15:00
Gazdă:

Strada Gheorghe Lazăr 10, Avrig 555200, Romania

Despre

Zona 1 include străzile 1 Decembrie, Abatorului, Al. Vlahuță, Avram Iancu, Badea Cârțan, Bisericii, Cioplea, Crișan, George Coșbuc, Ghe. Doja, Iazului, Malului, Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Pietrari, Prundu Mare, Prundu Mic, Samuel Brukenthal, Sașilor, Tudor Vladimirescu. 

Ce înseamnă deșeuri reziduale? 

Deșeurile reziduale sunt acele deșeuri care nu se pot recicla sau composta (cu excepția deșeurilor voluminoase, periculoase, electrice, electronice și medicale, care sunt colectate diferit) și care trebuie depuse numai în pubelele negre.

Deșeul rezidual ajunge direct la groapa de gunoi, iar drumul lui este fără întoarcere. El nu se reciclează. Nimic bun, nimic util, nimic sănătos nu poate fi făcut din el. Din păcate, mare parte din acesta este compus din elemente care ar fi putut fi reciclate. 

DA

Exemple deșeuri care trebuie colectate în recipientul negru: scutece de unică folosință, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casă, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, șervețele folosite, ambalaje foarte murdare, resturi de mâncare de proveniență animală (carne, lactate, ouă, pește etc), cioburi de ceramică și porțelan, veselă de unică folosință foarte murdară, etc. 

NU 

Nu sunt deșeuri reziduale: ambalajele din plastic, metal, hârtie, carton sau sticlă! Toate acestea sunt deșeuri reciclabile. De asemenea, nu aruncăm în pubela neagră pământ, nisip, pietriș, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și becuri uzate, acumulatori, componente ale autovehiculelor (piese din dezmembrări), anvelope, deșeuri din construcții și demolări, deșeuri voluminoase (mobilier, covoare, saltele, etc.).

Un ghid complet al colectării selective corecte este disponibil pe website-ul Soma, aici: https://bit.ly/ghid-de-colectare-selectiva