Erasmus +

Erasmus +


Gazdă:

Data și ora:

Miercuri, 15 Decembrie 2021 - Vineri, 31 Decembrie 2027
18:00 - 20:00

Despre

Acreditare Erasmus+ in domeniul educatiei scolare -Scoala Gimnaziala Avrig
 
Din anul 2021, Școala Gimnazială Avrig a fost acreditata Erasmus+ , pe o perioada de 7 ani, iar perioada de desfăşurare a activităţilor este cuprinsă între 1 martie 2021 şi 31 decembrie 2027,ceea ce va permite unui numar mare de cadre didactice sa participe la mobilitati internationale.
Scopul proiectului este de a forma o perspectiva extinsa asupra strategiilor moderne, inovative de predare, invatare si evaluare, prin folosirea tehnologiei si a metodelor centrate pe nevoile elevilor. Participarea la mobilitati internationale ne va ajuta sa intelegem mai bine nevoile elevilor; sa ne imbogatim cunostintele despre sistemele de invatamant din alte tari si despre strategiile didactice abordate de acestea, oferind o dimensiune europeana scolii noastre; sa realizam lectii creative, motivante si atractive pentru elevii cu dificultati de invatare si pentru cei capabili de performanta; sa punem bazele unor parteneriate europene prin mobilitati si proiecte ulterioare; sa ne imbunatatim abilitatile de comunicare cu elevii in vederea stabilirii unei relatii bazata pe incredere; sa atingem standarde europene si o deschidere catre noi modele ale activitatii educationale. Sesiunile de lucru au conţinut aspecte teoretice despre: relatiile profesor- elev, strategiile didactice folosite in vederea combaterii comportamentelor negative, tehnici de management educational, stiluri de predare, interventiile profesorului din cadrul actului educational: recompense versus pedepse, invatarea interactiva prin folosirea internetului. 
Invatarea unor metode si tehnici moderne, bazate pe cooperare, o noua viziune asupra sistemelor de invatamant din alte tari europene vor imbunatati calitatea procesului de predare in scoala noastra si vor avea un impact deosebit asupra competentelor elevilor: dezvoltarea gandirii critice si promovarea invatarii prin cooperare in urma participarii active la lectii moderne si inovative, invatarea bazata pe cercetare, comunicare si analiza, utilizarea calculatorului si a manualelor digitale, invatarea activa, autonoma, in ritm propriu. Cursurile ne vor ajuta sa predam doua materii optionale in anul scolar urmator: “Educatie Europeana" (ciclul primar) si un optional integrat (ciclul gimnazial), care le vor dezvolta elevilor creativitatea, competentele de comunicare scrisa si orala, de organizare si va stimula cooperarea, interdisciplinaritatea, munca in echipa si gandirea critica. Elevii vor fi principalii beneficiari ai noilor metode si experiente pe care noi le vom interioriza si individualiza. Vom organiza mai bine spatiul de lucru in interiorul si in afara grupului, vom da mai multa atentie cresterii motivatiei elevilor pentru atingerea competentelor cheie. Folosirea de metode si tehnici noi va imbunatati calitatea actului educativ pe toate cele 3 domenii: predare, invatare si evaluare si va avea un impact semnificativ asupra cadrelor didactice care participa la mobilitati, asupra scolii si profesorilor, dar mai ales asupra elevilor.
Proiectul  European cu numărul de referință  2021-1-RO01-KA121-000030517 a primit deja un buget de 14.120 euro pentru primul an al acreditarii, la care vor participa 6 cadre didactice. Astfel, 2 cadre didactice vor participa la cursul “European Training and Research Association for a Cooperation Key to Business”- 7 martie 2022-12 martie 2022 in Italia si 4 cadre didactice la cursul “Effective Pedagogies for 21st- Century Learning”- 15 august 2022-20 august 2022 in Finlanda.