Campanie colectare deșeuri voluminoase


Data și ora:
Gazdă:

Despre

Curățenia de toamnă: Soma colectează gratuit deșeurile voluminoase și DEEE

În perioada 26 - 29 septembrie 2022, avrigenii se pot debarasa în mod responsabil și gratuit de mobilierul vechi și alte deșeuri voluminoase, alături de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).  

Campania se adresează localităților din UAT Avrig: orașul Avrig, Mârșa, Bradu, Săcădate și Glâmboaca.
 
În cadrul campaniei, deșeurile voluminoase și DEEE vor fi ridicate în două modalități diferite: 
 
  • pentru zonele de case: se ridică din poartă în poartă, în ziua de colectare a deșeurilor reziduale (deșeurile să fie scoase la bordură, în intervalul 07:00 - 08:00)
  • pentru zonele de blocuri: cetățenii sunt rugați să depoziteze deșeurile de care nu mai au nevoie la platformele publice de colectare din apropierea blocului lor, conform programului de mai jos:
Luni, 26.09.2022 - Zona 1
Marți, 27.09.2022 - Zona 2
Miercuri, 28.09.2022 - Zona 3
Joi, 29.09.2022 - localitățile Bradu, Săcădate și Glâmboaca.
__________________
Deșeuri voluminoase:
Sunt acele deșeuri care, din cauza dimensiunilor, nu se pot colecta în pubelele și containerele obișnuite. Exemple: obiecte de mobilier (casnic sau de grădină), jucării de mari dimensiuni (biciclete, trotinete), covoare, saltele, tocuri uși, ferestre, mese de masaj, cărucioare de copii, etc.
Deșeuri electrice și electronice:
Sunt toate echipamentele din casă, pe care le alimentăm la priză și care, la un moment dat, s-au stricat sau vrem să le înlocuim cu altele noi. Exemple: televizoare, aparate radio, cuptoare cu microunde, uscătoare de păr, frigidere, aspiratoare, telefoane, etc.
Deșeuri periculoase:
Cele mai comune deșeuri periculoase sunt: baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoare de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivi, uleiuri, doze de spray și recipient sub presiune care încă au conținut, etc.