Palatul Brukenthal Avrig

Palatul Brukenthal Avrig


Address

Strada Gheorghe Lazăr 39, Avrig 555200, Romania

Despre

Palatul Brukenthal Avrig este fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, construită în stilul barocului târziu, la finalul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Palatul se află pe o terasă de 12 metri situată în punctul cel mai înalt al orașului Avrig, cu deschidere asupra Văii Oltului. Acesta face parte dintr-un ansamblu ce cuprinde o clădire cu trei aripi și două anexe fără etaj, organizate sub formă de U și orientate către parc, după modelul transilvănean.
Palatul de la Avrig sau micul Schönbrunn (după numele unei foste reședințe imperiale de vară, în stil rococo, aflată în Viena) este o expresie a spiritului cosmopolit și a puterii financiare a baronului von Brukenthal, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii de acest fel din România.
Clădirea principală este construită pe două nivele și are deschidere spre parcul luxuriant. Palatul a fost gândit inițial a avea camere de locuit, birouri administrative, o galerie pentru operele de artă și o grandioasă sală de bal. Fiind amplasat pe cea mai înaltă terasă, clădirea palatului ocupă o poziție asemănătoare celei a Gloriettei (construcție în stil baroc, amplasată în cel mai înalt punct al unui parc terasat, fiind concepută sub forma unui pavilion, destinat odihnei) din parcul Schönbrunn-ului.

Photo Gallery

Alte sugestii

BRAMBURA PARK

Activitate / Obiectiv turistic / Restaurant

PANORAMIC PARK

Obiectiv turistic

Biserica Duminica Floriilor din Avrig

Obiectiv turistic

Biserica de Lemn din Zona Turistică Valea Avrigului

Obiectiv turistic

Ferma de cerbi

Activitate / Cazare / Obiectiv turistic / Restaurant / Traseu de drumeție