Palatul Brukenthal Avrig

Palatul Brukenthal Avrig


Address

Strada Gheorghe Lazăr 39, Avrig 555200, Romania

Despre

Palatul Brukenthal Avrig este fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, construită în stilul barocului târziu, la finalul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Palatul se află pe o terasă de 12 metri situată în punctul cel mai înalt al orașului Avrig, cu deschidere asupra Văii Oltului. Acesta face parte dintr-un ansamblu ce cuprinde o clădire cu trei aripi și două anexe fără etaj, organizate sub formă de U și orientate către parc, după modelul transilvănean.
Palatul de la Avrig sau micul Schönbrunn (după numele unei foste reședințe imperiale de vară, în stil rococo, aflată în Viena) este o expresie a spiritului cosmopolit și a puterii financiare a baronului von Brukenthal, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii de acest fel din România.
Clădirea principală este construită pe două nivele și are deschidere spre parcul luxuriant. Palatul a fost gândit inițial a avea camere de locuit, birouri administrative, o galerie pentru operele de artă și o grandioasă sală de bal. Fiind amplasat pe cea mai înaltă terasă, clădirea palatului ocupă o poziție asemănătoare celei a Gloriettei (construcție în stil baroc, amplasată în cel mai înalt punct al unui parc terasat, fiind concepută sub forma unui pavilion, destinat odihnei) din parcul Schönbrunn-ului.

Photo Gallery

Alte sugestii

BRAMBURA PARK

Obiectiv turistic

PANORAMIC PARK

Obiectiv turistic

Biserica Duminica Floriilor din Avrig

Obiectiv turistic

Biserica de Lemn din Zona Turistică Valea Avrigului

Obiectiv turistic

Ferma de cerbi

Obiectiv turistic